Contact

Paters en Prinsen is een realisatie van de BVBA Etcetera & Co.

BVBA Etcetera & Co
P/a  Rudi Daems
Ernest Claesstraat 130
3271 Scherpenheuvel-Zichem

(op de grens met Averbode op een boogscheut van het geboortehuis van Ernest Claes)

Telefoon: 0476 90 76 30
E-mail: info@patersenprinsen.be
BTW: BE 0820.422.337
BNP Paribas Fortis: IBAN BE 75 0015 9727 5051

 

Rudi Daems is de bezielende kracht achter Paters & Prinsen. Hij werkt projecten uit rond leefmilieu, energie en streekontwikkeling in de Meroderegio. Rudi is stuwende kracht achter de vzw dMO, de koepel van intussen meer dan 50 Merodeondernemers, die van onze streek nog iets mooier willen maken: www.demerodeonline.be
“Waarom ik mijn hart verloor aan deze streek? Omdat het een prachtig gebied is. En omdat er de voorbije jaren zulke mooie dynamiek is gegroeid.
Waarom ik mijn hart verloor aan een streekbier? Omdat ik vind dat we onze rijke Belgische biercultuur niet mogen laten verloren gaan. Maar vooral omdat ik er rotsvast in geloof dat streekontwikkeling en het verankeren van lokale producten in de lokale gemeenschap dé economie van de toekomst zullen zijn. Lokale ondernemers zijn het fundament van een duurzame economie."


 
"Al meer dan 20 jaar ben ik bezield door streekproducten, en door streekbieren in het bijzonder. In 2007 begon ik ervan te dromen om een eigen biertje te brouwen. Jammer genoeg had ik de kunst van het brouwen niet onder de knie en evenmin had ik het kapitaal voor een eigen brouwinstallatie. Daarom trok ik met het recept van Gelenaar Willy Maes naar Achiel in Itegem, de brouwer van de Serafijn-bieren. Achiel was bereid om mijn brouwsel uit te proberen. In 2011 is er met de hulp van brouwerij Lupus uit Aarschot een tripel bijgekomen, en sinds 2015 een aperitiefbier op basis van framboos."

 

Wil je op de hoogte blijven?

Geïnteresseerd in activiteiten en streekinitiatieven van Paters en Prinsen? Stuur een mailtje met je naam, adres en telefoon naar info@patersenprinsen.be